maandag 30 juli 2012

Ze zijn vertrokken !! Giro del Dolomitti 2012





Ze zijn vertrokken !!

Gisteren stond voor onze mannen de eerste etappe van de Giro Del dolomiti op het programma en de eerste toon is al gezet zoals je in deze verslagen kan lezen.Wil je op de hoogte blijven dan check Lar's weblog of houd facebook in de gaten !!

Mischien raak je net zo enthousiast als onze rijders! De Giro Dolomitti is voor de grote massa nog een onbekend evenement.Maar zeker niet onintressant als je van afzien en klimmen houd!!Het peloton rijd elke dag gezamelijk onder begeleiding van motoren en volgauto's waar dan op de beklimmingen ieder voor zich een tijdrit rijd.Daarop wordt het klassement gebaseerd dus keep update en zorg dat je niets mist van dit top evenement!



Hier de twee verslagen van gisteren.

Harry:
Pittige opening vandaag van de Giro delle Dolomiti met twee klimmen. Meer dan 600 deelnemers dus dik 3 Tourpeletons qua omvang. Onderweg alle talen gehoord tussen Noors en Italiaans. En natuurlijk os eigen dialect. De klim naar Larchenwald (1349 mtr) was constant minstens 10% en ruim 10 kilometer lang. Het weer deed zijn eigen ding: 32 graden en later onweer & regen. Na fantastisch lange afdaling retour Bolzano. De kop is er af met een klimtijd over de Larchenwald van 1.23 uur, de benen zitten er nog aan...

Paul:
Zwaar en kl..., ik ging ook zwaar naar de kl..., dat is de wielerterm voor afzien.Voor een eerste klim hadden de jongens van de organisatie toch wel meteen een flinke beproeving uitgezocht.
De klim naar Laerchenwald. Eeuwig mooi qua landschap.., dat wel. 4 Kilometer voor begin van de klim kreeg ik meteen te maken met de perfecte organisatie.
Ik reed lek en binnen 3 minuten stapte er een monteur uit een auto met blauwe handschoentjes aan en deed in 5 minuten waar ik zelf zeker een kwartier voor nodig heb....., perfect.
Voor de rest werkten de materialen van Toma Cycles het beter dan mijn benen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten